Tuina

Tuina en Kinder-tuina

Ook Tui Na (spreek uit als “twiena”, betekent letterlijk “Tui”: strijken, “Na”: kneden) is een belangrijke pijler van de TCM. Door middel van zeer uiteenlopende massagetechnieken worden spieren, meridianen en organen beinvloed. De technieken kunnen oppervlakkig en zacht zijn, maar ook heel diep en krachtig. Ook hier is het doel om blokkades in het lichaam op te heffen, de balans van Yin en Yang te herstellen en daarmee diverse klachten te verminderen.

Tui Na leent zich ook uitstekend om op preventieve wijze toe te passen.

 

Behandeling van kinderen

De traditioneel Chinese geneeskunde, met zijn eeuwenoude ervaring biedt inzichten en wijsheden rondom de gezondheid en ontwikkeling van kinderen die niet onderhevig zijn aan fluctuerende modebeelden. De behandeling van kinderen kent dan ook een hele andere benadering dan de behandeling van volwassenen. Kinderen zijn immers geen miniatuur volwassenen. Elk kind heeft zijn eigen unieke karakteristieken, ze zijn over het algemeen veel gevoeliger dan volwassenen en reageren sneller op een behandeling dan volwassenen. Advies en behandeling kunnen op elk kind individueel worden afgestemd. Het is positief, snel en langdurend. De keuze van de behandeling hangt af van de leeftijd van het kind, het klinische patroon en de attitude van de ouders en het kind. De kinder-tuina is een specialisatie specifiek bedoeld voor baby’s en kleine kinderen. Het is een effectieve, eenvoudige en kindvriendelijk methode om allerlei ziektes en aandoeningen te behandelen. Daarom is deze vorm van therapie enkel toepasbaar bij kleine kinderen (0 tot ongeveer 10 jaar).

De behandelduur varieert van 20 tot 30 minuten. De ouder(s) wordt geïnstrueerd om thuis te kunnen behandelen.

Door middel van bepaalde handgrepen wordt een reactie van het lichaam gevraagd. De gebruikte punten en lijnen zijn vaak verschillend dan die bij de volwassenen

Kinder-tuina wordt o.a. toegepast bij huilbaby’s, diarree, constipatie, braken, hoesten, verkoudheid, buikpijn, bedplassen, astma, koorts, eczeem en het versterkt het immuunsysteem. De behandeling is veilig en draagt op een natuurlijke manier bij aan de gezondheid van het kind.

Maak een afspraak