Behandelingen

Behandelingen

Traditional Chinese Medicine (TCM)

Wat is dat eigenlijk?

Uitgangspunt van deze geneeswijze is om in het lichaam een balans tussen Yin en Yang te bereiken.

Yin staat o.a. voor: rust, nacht, winter, herstellend vermogen van het lichaam. Yang staat o.a. voor: activiteit, dag, zomer, beweging, verwarming van het lichaam.

In bovenstaande begrippen komt het fenomeen “holisme” tot uitdrukking. Als individu sta je onder invloed van de seizoenen (in de winter hebben we vaak wat minder energie dan in de zomer), weersomstandigheden (regenachtig en koud weer kan reumatische klachten verergeren). Zo hebben ook werk, voeding en levensstijl invloed op onze gezondheid. Al deze factoren kunnen de balans van Yin en Yang verstoren en daarmee dus ook de gezondheid beïnvloeden. Met behulp van Acupunctuur, Chinese kruiden en Tuina kan de balans geoptimaliseerd of hersteld worden.

Unieke diagnose

De TCM maakt gebruik van een aantal unieke diagnostische middelen. Naast de gebruikelijk anamnese (het uitvragen van klachten), vindt er ook diagnose plaats door observatie van de tong en het voelen van de pols. Vanuit de informatie die hieruit gevonden wordt, wordt uw klacht in kaart gebracht. Hierna wordt een behandelplan opgesteld.

Zelf herstellend vermogen

De TCM richt zich met name op het “zelf herstellend vermogen” van het lichaam. Het effect van de behandeling is daardoor erg afhankelijk van de mate van disbalans: in een aantal gevallen is het effect van de behandeling op de klachten direct merkbaar, andere klachten hebben meer tijd nodig om te verzachten of over te gaan.

Acute en chronische klachten

Onze therapeuten richten zich op diverse klachten. Van chronische klachten die al jaren kunnen bestaan tot hele acute klachten zoals verkoudheid of een blessure die we voor u kunnen behandelen.

Uiteenlopende gezondheidsproblemen

Middels de TCM kunnen dus zeer uiteenlopende gezondheidsproblemen worden behandeld, op een effectieve manier en zonder vervelende bijwerkingen. De behandeling wordt op ieder individu afgestemd, waardoor er niet of nauwelijks bijwerkingen optreden.

Maak een afspraak